التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل الملوخية والبط والرز وورق العنب


  • طريقة عمل الملوخية والبط والرز وورق العنب


هنتكلم عن اكلة جميلة انهاردة وهي مصرية جدا واكلة أصيلة اوي وهي الملوخية والرز وورق العنب وهي اكلة كاملة في عزومة تبقي جميلة وتملي سفرتك لأن شوربة البط ممكن يتعمل منها اكلات كتير وبعدين طعم حلو اوى وطعم داسم

خصوصا في المحشي والملوخية وحاجات تانية كتير وكمان وكمان تابعونا في مواضيع كتيرة والمبتدئين والعرائس

وستات البيوت لو ناقصهم اي تكة في الأكلة تابعونا في كل ماهو جديد معانا وبالف هنا علي قلوبكم وقلوب اسركم

  • مكونات الملوخية

ملوخية ناشفة

أو متحركة

ثوم

شوربة

مرقة

قرن فلفل

  • مكونات المحشي ورق العنب

طماطم


صلصة


بصل


لمونة


ورق عنب


عيدان ورق العنب


ملح


فلفل اسمر


كمونة


شطة


شوربة


مرقة


سمنه او زيت

مكونات البط


بط


رز


بصل


مرقة


ملح


فلفل اسمر


سمنة

  • طريقة عمل الملوخية وورق العنب والبط

اولا احنا هنسلق البطة هنجيب وعاء عميق ونحط نصوا مية

ولما المية تغلي هنقطع بصلية كبيرة ومرقة وملح وفلفل اسمر وتوابل ونحطها ونغسل البطة كويس اوي وبعدين تخمر نص كوب رز في مية حوالي ساعة وبعدين نقطع بصلية ونحطها علي الرز ونحط فلفل اسمر وملح ومعلقة سمنة ونقلب كويس

ونحشي بيها البطة وبعدين نحطها في المية يغلي حوالي ساعتين بس موطين النار عليها .

  • طريقة عمل المحشي ورق العنب

هنجيب بصلة كبيرة ونقطعها ونحطها في سمنة في وعاء عميق علي النار ونحط فلفل اسمر وملح ومرقة دجاج

ونحط كمون وتوابل وتضرب الطماطم في الخلاط وتصفيتها

ونحط صلصة ونوطي عليها لحد ما تتسبك وبعدين نغسل الرز نغسل الخضار ونقطعها ونحطها عليها ونقلب كويس

وبعدين نغلي ورق العنب في مية ونجيب وعاء عميق ونغسل عيدان ورق العنب ونفردها تحت في الوعاء وبعدين نحشي ورق العنب زي مااحنا عارفين صوابع صايع ونرصها وممكن نفرشها لمون من تحت كمان وبعدين نسقيها شوربة ونوطي عليها وبالهنا والشفا على قلوبكم

  • طريقة عمل الملوخية

نجيب اتنين كوب بط ونحط عليه فصين توم مدقوقين وبعد نحط الملوخية سواء متخرطة أو ناشفة وبعدين نجيب طاسة أخري ونحط معلقتين سمنة بلدي ونحط توم وفلفل مدقوقين

ومرقة دجاج ونعمل بيهم طاسة الملوخية

وفي الاخر نحمر البطة ولمدة الاكل جاهز وبالهنا والشفا

تعليقات