التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل محشي الكرنب

  • طريقة عمل محشي الكرنب والباذنجان والفلفل وبط

اولا احنا لازم نقطع الكرنب واغسلها كويس وبعدين نجيب وعاء عميق وكبير ونحط مية و نسخنها لحد ماتغلي وبعدين نحط الكرنب فيه ونقلب على جميع النواحي ورقة ورقة لحد ما تستوي بس خلي بالك علشان متتهورش وبعدين نطلعها ونقطعها بالعرض شرائح ونجهزها طبعا فوائد الكرنب كتير وكلنا عارفين انها اصلا مفيدة للجسم لان من احسن الخضروات

  • طريقة عمل محشي الكرنب والباذنجان والفلفل
  • المكونات

كرومبو مسلوق ومقطع

طماطم مضروبة في الخلاط

صلصة

ملح

فلفل اسمر

بهارات

مرقة

شوربة بط
باذنجان متقور

رز

فلفل متطور

خضرة محشي

بصل

  • الطريقة

اولا هنجيب الطماطم ونضربها بالخلاط ونصفيها وبعدين نجيب وعاء عميق ونحط فيه زيت او ملعقتين سمنة وبعدين نقطع بصلتين و نفرمهم ونحطهم لأحد ماياخدوا اللون الذهبي

وبعدين ننزل بالطماطم اللي ضربتها وملح وفلفل الاسمر والكمون وبهارات ومرقة دجاج والخضرة نغسلها كويس ونقطعها ونحطها مع المكونات دي وبعدين وبعدين نحشي الكرنب زي مااحنا عارفين صوابع ملفوفة ورائعة والباذنجان والفلفل نفس الكلام بالضبط بعد تقريهم وغسلتهم كويس جدا وبعدين نحط شوربة ونظمها ولا ترتدي تستوي نوطي النار اوي علشان ميتحرقش وبالهنا والشفا

  • طريقة عمل البط المحمر في الفر
  • المكونات

بط

بصلة

مرقة

فلفل اسمر

ملح

مية

سمنة

الطريقة

بطة متنضفة في خل وليمون وملح كويس ومغسولة جيدا


ونجيب وعاء عميق ونمله نصوا مية ونحطها على النار


لأحد ماالمية تستوي ونقشر بصلية كبيرة ونقطعها ونحطها


وبعدين ملح وفلفل اسمر وبهارات ومرقة دجاج وبعدين


نعمل حشو البطة واللي هي رز مغسول ومنقوع ساعة


وبصلية متقطعة ومرقة وملح وفلفل اسمر ونقلب كويس ومعلقة سمنة بلدي ونقلب كويس وبعدين نحشي البطة


ونقفل رجليها كويس ونحطها في المئة المالية ولما تستوي نحطها في صينية وعلى الفرن مع مراعاة التقليب علشان متتحرقش وبالهنا والشفا على قلوبكم ..

البط من احلى واشهى الاكلات اللي تحبها وهي من أحسن الشوربة اللي ممكن نعمل بيها محشي أو ملوخية. وبتشرف

في العزومات وفي الافراح والمناسبات وبالف هنا

تعليقات