التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل الكشري المصري الكشري الاصفر والمسقعة

  • طريقة عمل الكشري المصري الكشري الاصفر والمسقعة

دلوقتي هنتكلم عن كم اكلة جميلة بنحبها وكمان طعمها حلو ولذيذ وهي اكلات مصرية اصيلة وطعمها حلو اوي

وهي الكشري المصري الكشري الاصفر والمسقعة ودي للمبتدئين اللي لسة متجوزين اتمني من كل البنات تستفيد من الموضوع دة بالذات لانها بالمؤكد هتحتاج الاكلات دي

وتحتاج تعملها كنوع من التغير في الأكل كلوا مبتدئ بالمكونات وبعدين الطريقة ومعاكوا الان نبتدي

  • مكونات الكشري المصري

عدس بجبة

مكرونة صغيرة

رز

طماطم

توم

ملح

كمون

زيت

شطة

بصل

معلقة دقيق

خل

  • مكونات الكشري الاصفر.والمسقعة.

عدس اصفر

زيت

ملح

كمون

توم

باذنجان

رز

فلفل

معلقة سمنة

طماطم

بصل

  • طريقة عمل الكشري المصري

اولا نسلق المكرونة في وعاء لوحدو به ماء وملح ونقطة.زيت وبعدين نبقي نصفية في مية سقعة لما يستوي

وبعدين نجيب وعاء آخر و نقشر كمية بصل ونقطعه ونقلي في زيت كثيف ونحط معلقة دقيق ونقلب كويس لحد ما ياخد اللون الذهبي ويقرمش وبعدين نصفيه من الزيت على مناديل

وبعدين نحط مية ومعلقة كمون ونسبها تغلي ونحط العدس اللي بجبة يستوي وبعدين نحط ملح وبعد ذلك نحط المية ومزود شوية مية ونسبها تستوي الرز والعدس وبعدين نحط المكرونة ونقلب كويس وبعدين نجيب وعاء آخر نقشر الثوم ونطقوا مع معلقة زيت ومعلقة سمنة ونقلب الثوم فيه لحد ماياخد اللون الأصفر وبعدين نضرب الطماطم ونحطها فيها

ومعلقة صلصة وملح وكمون وشطة وفلفل اسمر ياخد نص تسبيكة وبالهنا والشفا

  • طريقة عمل الكشري الاصفر

اولا هنجيب وعاء عميق ونحط فيه معلقة سمنة وشوية زيت وبعدين نحط مية وبعدين نغسل العدس والأرز ونحطهم على الوعاء ونظبط المية ونحط كمون وملح ونوطي عليه وبالهنا والشفا وبعدين نجيب الباذنجان تقطع شرائح وبعدين نقليها في طاسة علي الزيت لأحد ماياخد اللون الأصفر أو الذهبي ونقشر التوم والفلفل واغسلوا ونطقوا في توم ونحطها علي الباذنجان من فوق وبالهنا والشفا

وممكن تحط سلطة ومخلل ومسقعة بالطماطم وبكدة نكون خلصنا موضوعنا وكنا معاكم في مواضيع قادمة انتظرونا في اجدد واحسن المواضيع وكل عام وانتم بخير .

تعليقات