التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل الممبار والسجق والكوارع

  • طريقة عمل الممبار والسجق والكوارع

اولا هنتكلم عن أكلة شعبية حلوة اوى وكلنا بنحبها جدا وممكن يكون فيه منا مش بيحبها بس السجق من الأكلات المحمرة الجميلة الكوارع كمان ليها فتاة جميلة بالكون وخل بقي اما الكرشة ممكن نكون مش بنحبها أو بنحسها ثقيلة على المعدة شوية أو ريحتها زافرة عمتا اي اكلة من دول لازم تتغسل ليمون وخل وملح كويس جدا و تغسل غسيل. مظبوطة وتنقع في الحاجات دي كم ساعة غير أنها هتشيل ظافرتها 

كمان هتخليها لينة ومستوية اكتر لانها بتنقية الطعم و تديلوا سواء اكتر خليكوا معانا وانتظرونا في مواضيع قادمة..

  • طريقة عمل الممبار
  • المكونات 

بصل 

فصين توم

طماطم متسلطة

توابل

مرقة 

صلصة

ملح

فلفل اسمر

كمون

شطة

توابل

  • ممبار متنضفة ومقلوبة
  • الطريقة

اولا هنجيب وعاء عميق هنحط معلقتين زيت او سمنة وبعدين نقشر البصل والثوم ونحطهم يتحملوا حتى يأخذوا اللون الذهبي ونقلبهم كويس وبعدين نحط الطماطم اللي ضربتها ونسبها بملعقة صلصة وملح وفلفل اسمر وتوابل ومرقة ونقلب كويس لحد ما تتسبك ونغسل الرز نغسل الخضار ونقطعها عليها و نحشي الممبار بالطريقة اللي احنا عارفنها و نجيب وعاء ونحط نصوا مية ونسيبها تغلي ونحط بصل مرقة وملح وفلفل اسمر ونحط المليار وبعد تلت ساعة لما يستوي نطفئ وبالهنا والشفا وبعدين نحمرها

  • مكونات الكوارع

كوارع متنضفة في ملح وليمون وخل

خل

توم

بصل

ملح 

فلفل اسمر

توابل

كاتشب

  • طريقة عمل الكوارع

اولا تنظف الكوارع كويس جدا في خل وليمون وملح وبعدين نجيب نص وعاء مية ونسيبه يغلي ومقطع بصلة وفصين ثوم توابل وملح وفلفل اسمر ونحطها وورق لوري وحبهان والكوارع نغسلها ونحطها ونسبها تغلي وبعدين نوطي عليها ونحطها تلات ساعات وبعدين ندهنها كاتشب وعلي الفرن تاخد وش وبالهنا والشفا..

نجيب وعاء آخر ونحط فيها الثوم المدقوق علي معلقتين زيت

ونقلب لحد ما ياخد اللون الذهبي وشوية خل

وبعدين نعمل الفتة نحمص عيش ونفتفتوا علي طبق وبعدين نسقيه شوربة الكوارع ونحط فوقية رز وبالف هنا علي قلوبكم \
انتظرونا في مواضيع قادمة ولكم مني كل التحيات.

تعليقات