التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل كوسة ولحمة ورز

  • طريقة عمل كوسة ولحمة ورز

هنتكلم عن اكلة مصرية لذيذة وكلها فوائد وبحبها جدا وهي الكوسة باللحمة والارز المفلفل بالشعرية طبعا هي من الذ واحلي الاكلات واطعمهم والكوسة كلنا بنقولها لأنها سهلة الهضم وكمان طعمها جميل وانتظروني في احلي وصفات و اكلات وحلويات كمان ودلوقتي هنبتدي في اللحمة الاول اللي هي لازم تستوي قبل كل الكلام دة ….

  • المكونات

طماطم

لحم

توم

بصل

عجينة طماطم

كوسة مقطعة دوائر

زيت ومرقة

مية

  • الطريقة

اولا هنجيب وعاء عميق ومقشر بصلة ونقطعها وفصين توم

تضرب الطماطم في الخلاط وبعدين الوعاء العميق هنحطه على النار ونحط معلقة زيت او سمنه وبعدين ننزل بالبصل والثوم اللي قطعناه أو فر منهم لأحد ماياخدوا اللون الذهبي ونقلب كويس وتغسل اللحمة ونحطها ونقلب كويس لحد ما اللحمة تنزل ظفيرتها ونقلب كويس جدا وبعدين نحط شوية مية ونفضل نقلب وبعدين ننزل بالطماطم و عجينة الطماطم لحد ما اللحمة تستوي نكون مجهزين الكوسة ومقطعها وبعدين نحطها ونقلب كويس ونسيبها تستوي في قلب اللحمة والمرقة وبعدين

  • طريقة عمل الارز المفلفل 
  • المكونات

رز

زيت

سمنة

شعرية

مية

ملح

  • الطريقة

اولا هنجيب وعاء عميق وتنزل عليه بالشعرية والسمنة والزيت لحد ما ياخد اللون الذهبي وبعدين نغسل الرز ونحطه وبعدين نحط ملح ونظبط المية و نوطي النار جدا وبالهنا والشفا

طريقة عمل شوربة الخضار المسلوقة

  • المكونات

شوربة بط أو لحمة أو فراخ

كوسة

جزر

بسلة

مرقة

بطاطس

  • الطريقة

اولا هنقطع كل الحاجات دي مكعبات صغيره ونحطها في قلب الورشة تستوي ومرقة كمان وبعد 10 دقايق وبالهنا والشفا على قلوبكم

مستنينكم في مواضيع أخرى ونلتقي على خير.

تعليقات