التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل السمك الشبار المشوي والسمك الشبار المقلي وسمك صينية


  • طريقة عمل السمك الشبار المشوي والسمك الشبار المقلي وسمك صينية


دلوقتي هنتكلم عن اكلة جميلة ولذيذة وانا عن نفسي بحبه وهي تغير جامد جدا عن اي اكلة أخري وطبعا السمك في منا

بيحبها مقلي اوي ومشوي أو في صينية وفي منا بيحبها في جميع الحالات وفي منا يحب كل انواع الأسماك البحرية

طبعا كلها سهلة وممكن تتعمل في البيت عادي جدا هنتكلم كل أكلة ليها طريقتها ومكوناتها كلها واحدة تقريبا ونفس المكونات مش مكلفة طبعا السمك تنظيفه سهل وممكن تجيبوا متنضف عادي من بره لو مبتعرفش او مش بنحب ننضفوا

طب كل مكوناته فلفل وتوم وملح وكمون وتوابل سمك لو متوفر وبالف هنا وشفا .

  • مكونات السمك المشوي


سمك منظف

فلفل

توم

ملح

كمون

توابل سمك

ردة

ليمون

  • طريقة عمل السمك المشوي


اولا ننظف السمك بالخل والليمون والملح وننقعه ساعة كدة

ونقشر توم وفلفل و ندقهم ونحشى بيهم السمك انغمسوا في الردة ونحطها في الفرن أو على شبك في الفحم وتقلب على الناحيتين وبالف هنا ..

  • مكونات السمك المقلي


ملح

كمون

توابل سمك

دقيق

فلفل توم

زيت

ليمون

  • طريقة عمل السمك المقلي


هنضف السمك في خل وليمون وملح ونغز السمكة تلت غزات

في ضهرها وبعدين نقشر الثوم والفلفل فندقهم في الهون وملح وكمون وتوابل سمك ونجيب طاسة ونحط زيت غزير

وبعدين نغمس السمك في دقيق علي النحتين وبعدين نحطها في الزيت غزير وبعدين معليش النار اوي علشان متتحرقش

وبعدين نطلعها علي مناديل تصفي الزيت ...وبالف هنا وشفا



  • طريقة عمل السمك في الفرن


هنا قشر السمك واغسليه كويس اوى فى خل وملح ولمون

وبعدين ندق الثوم والفلفل والملح والكمون وتوابل السمك والليمون ونحشي بيها السمك وممكن نزود طماطم كمان

وبعدين نحطهم في صينية ونزود شوية مية ونحطها على النار ونقلبها على الجانبين وبعدين في الفرن تاخد وش وبالف هنا علي قلوبكم

طبعا ممكن نعمل جنبهم سلطة بتنجان وفلفل مقلي. وطبعا رز او عيش وهنتكلم في المواضيع عن طرق الرز بتاع السمك باختلاف أنواع وبالف هنا علي قلوبكم .

تعليقات