التخطي إلى المحتوى الرئيسي

المكرونة البشاميل والفراخ الكنتاكي


  • المكرونة البشاميل والفراخ الكنتاكي 

هنتكلم انهاردة عن أكل بنحبها كلنا ومفيش اختلف عليها وفي منها باللحمة والفراخ واللحمة المفرومة هي الأكلة الأساسية 

المكرونة البشاميل والفراخ اعتقد جديد يعني في المطاعم 

وفي إيطاليا واخيرا عرفتها في مصر وطبعا هنتكلم دلوقتى باللحمة المفرومة اللي عرفناها كلنا نعملها ازاي للمبتدئين والعرائس ولاي ست بيت نفسها تعملها بتكاتها وطريقتها اللذيذة الجميلة الشهية المكرونة البشاميل تأكل ساخنة 

لانها طعمها تحفة وهى سخنة وسياحة كدة طب مكوناتها مكوناتها موجودة في أي بيت ممكن تتعمل بشوربة وممكن باللبن وممكن تحطلها بيض وممكن لا زي ما تحبي وممكن ترشي عليها من فوق جبنة موزاريلا وممكن قشطه كمان لو حبيتي ممكن جبنة مثلثات يعني لها الف طريقة بجد 

  • مكونات الفراخ والمكرونة البشاميل 


فراخ مخلية من العظم منقوعة في خل وملح ولمون

ملح 

فلفل اسمر

مرقة دجاج

بصل

جبنة موزاريلا او جبنه مثلثات او قشطة

لبن

شوربة

لحمة مفرومة

بصل

ملح

فلفل اسمر

شطة

زيت او سمنة 

مكرونة

قرن فلفل لو حبيتي

بيضتين

لبن

فيجيتار

  • طريقة عمل الفراخ 

اولا هنجيب وعاء ونحط نصوا مية وأما المية تغلي نحط بصلتين متقشرين ومرقة وفلفل اسمر وملح ونحط الفراخ المخلية دي بعد ما نغسلها كويس من الخل والملح والليمون 

ونسيبها تغلي نص ساعة بس على نار واطية جدا 

وبعدين لما نطلعها نجيب وعاء ونحط فيها بيضة ولبن ومرقة وفلفل اسمر وتوابل وملح وشطة بس على طرف المعلقة 

وبعدين تغنيها في الفجيتار ونحمرها في زيت غزير على النار ولما تاخد اللون الذهبي نطلعها نصفيها على مناديل 

  • طريقة عمل المكرونة البشاميل 

اولا هنجيب وعاء عميق ونحط نصوا مية ونقطة زيت وشوية ملح ونسبها تغلي وبعدين نحط مكرونة ونديها كم غلوة كدة ونطلعها في ماء فاتر ونغسلها علشان متعجنش

وبعدين نجيب طاسة اخرو ونحط معلقة سمنة ونقشر بصلية ونغسلها ونقطعها ونحطها تتحمر في الطاسة لأحد ماتاخد اللون الذهبي وبعدين نحط اللحمة المفرومة ونقلب كويس 

وتبقي نزود شوية مية عليها وبعدين نحط ملح وفلفل اسمر

وكمون وشطة ومرقة دجاج ونقلب كويس وبعدين نجيب وعاء آخر ونحط كم معلقة سمنة وبعدين نحط الدقيق ونقلب كويس نحط مرقة وسنة ملح ونحط لبن او شوربة أو الاتنين زي ماتحبي ونقلب كويس علشان متقعش ولو كلكعت نضربها في الخلاط وبعدين نجيب صينية وندهنها سمنة

وبعدين نجيب وعاء ونحط المكرونة فيها ونحط فيه البشاميل 

ونقلب كويس ونسيب شوية بشاميل على جنب وبعدين نرص نص المكرونة في الصينية بالتساوي وبعدين نحط اللحمة المفرومة في النص وبعدين نحط نص المكرونه الباقيه وبعدين نصب البشاميل وبعدين بقي نحط موزاريلا او جبنه مثلثات او قشطة وبيض وفي الفرن وبالهنا والشفا ….




تعليقات