التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل اللوبيا والبط والوز

طريقة عمل اللوبيا والبط والوز


اللوبيا من الأكلات الجميلة اللي طعمها لذيذ وحلوة وسهلة الاكل وكلنا بنحبها ياسلام لو عملتها و شوربة دا اسمة زي البط 
مثلا عندي طعم احلى واحلى كمان وهي اكلة شعبية مصرية واللوبيا من البقوليات بس اهم شي نغسلها كويس جدا علشان نعرف نمضغها كويس وتكون طعمها حلوة وسهلة علي السنان والأطفال يعرفوا ياكلوها تسلقيها زي المكرونة مثلا 
بس وقت أطول مع مراعاة تزويد الوقت والمية ودلوقتي هنتكلم عن الطريقة بتاعت اللوبيا ومش شرط تتعامل مع لحمة لا ممكن تتعمل مع فراخ او بط أو حمام وكمان هي صحية جدا وبالف هنا وشفا علي قلوبكم .

  • مكونات اللوبيا

طماطم

لوبيا مسلوقة

بصل

توم

ملح

فلفل اسمر 

توم

صلصة 

توابل 

مرقة

  • مكونات البط

بطة متنضفة في خل وليمون وملح

بصل

مرقة

ملح

فلفل اسمر

مية 

رز

توابل 

جيهان

مستكة

معلقة سمنة

  • طريقة عمل البط


اولا هنجيب وعاء عميق ونحط نصوا مية وأما تغلي نحط بصل متقشرة وملح وفلفل اسمر وسنة سكر ومرقة دجاج وحبهان وورق لوري ومستكة وبعدين نغسل البطة كويس جدا ونجيب رز و يغسلوا جيدا ونحط معلقة سمنة وملح وفلفل اسمر بصل مقشرة ومقطعة ونقلب كويس ونحشى بيها البطة و نحطها تغلي ساعتين علي النار وبعدين نطلعها لما تستوي ونحمرها في الفرن وبالف هنا وشفا علي قلوبكم

  • طريقة عمل اللوبيا 

هنجيب وعاء ونحط معلقة سمنة ونقشر بصله وتوم و نفرمهم في الكبة ونحطهم علي النار فى السمنة لحد ما تاخد اللون الذهبي ونحط اللوبيا بعد ما يلقنها وتقبلهم وبعدين نضرب الطماطم وتصفيتها ونحطها وبعدين وبعدين معلقة صلصة 

وبعدين ملح وفلفل اسمر ومرقة دجاج وبهارات ونقلبهم كويس ونوطي النار عليها ولما تستوي نقفل عليها وبالف هنا وشفا علي قلوبكم

  • طريقة عمل الارز


المكونات 

رز 

زيت 

سمنة

ملح 

مية

  • طريقة عمل الارز بالشعرية

اولا هنجيب وعاء عميق ونحط فيها معلقة زيت ونحط شعرية ونقلب كويس لحد ماتاخد اللون الأصفر وبعدين نغسل الرز ونحطوا ونحط ملح ونقلب كويس وبعدين نحط مية ونظبط ميتها وبعدين لما يتشرب نوطي النار عليه وبالف هنا وشفا.

تعليقات